Неділя, 28.04.2024, 20:51
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Квітень » 23 » Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності дитини
12:53
Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності дитини

З 14 по 18 квітня у дошкільному навчальному закладі було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності дитини.

Метою проведення Тижня безпеки  є:

- закріплення у дітей уявлень про можливі небезпечні ситуації та відпрацювання стереотипів поведінки дошкільників в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій;

- поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми в дошкільниому закладі з питань особистої безпеки та захисту життя у надзвичайних ситуаціях;

- удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників закладу з питань захисту і дій в умовах надзвичайних ситуацій.

            Тиждень безпеки проходив під девізом «Бережи себе – сьогодні і завжди!» .

            Кожен день тижня був присвячений певній темі:

- понеділок: «Безпечні та небезпечні вулиці та дороги». (правила дорожнього руху та  поведінка дітей на вулицях міста);

-  вівторок: «Дитина і природа»;

- середа: «Дитина та інші люди» (правила поведінки з чужими людьми);         

-  четвер: «Вогонь – друг, вогонь - ворог» (пожежна безпека);         

- п’ятниця: «Сигнал «Увага всім!».

            Відповідно до теми дня педагогами закладу проводилися різні форми роботи з  дітьми:  бесіди, заняття, спостереження, рухливі та дидактичні ігри, розваги та вікторини, моделювання та обговорення небезпечних ситуацій, ігри-тренінги, ігри-драматизації, сюжетно-рольові ігри, дослідницьку діяльність та практичні заняття. Вихователі підготували ширми, рекомендації, поради для батьків, проводились різні види просвітницької роботи з питань безпеки життєдіяльності дитини.

             В рамках Тижня безпеки у дошкільному закладі дітям усіх вікових груп було показано лялькову виставу «Лісовий детектив», переглянувши яку малюки закріпили правила пожежної безпеки та навички захисту життя при виникненні надзвичайних ситуацій.

             В останній день Тижня безпеки вихователі та діти старшої групи запросили вихованців молодших груп на спортивну розвагу "Будь завжди уважним ти". На святі, яке проходило у цікавій театралізованій формі, малюки закріпили правила безпечної поведінки на дорозі, телефонні номери виклику допомоги, показали свою спритність, швидкість в іграх-змаганнях, естафетах.

       Проведення таких заходів сприяє розширенню знаннь дітей та їх батьків про формування навичок безпечної поведінки, збереження, зміцнення й відновлення здоров’я,  формуванню  здорового способу життя.  

 

Переглядів: 485 | Додав: veselka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: