Неділя, 05.05.2024, 01:53
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 27 » Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності
11:20
Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

З 20.04.2015 по 24.04.2015 року в Острозькому дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №2  "Веселка" проходив "Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності дитини".

 Метою проведення Тижня безпеки  є:

- закріплення у дітей уявлень про можливі небезпечні ситуації та відпрацювання стереотипів поведінки дошкільників в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій;

- поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми в дитячих закладах з питань особистої безпеки та захисту життя у надзвичайних ситуацій;

- удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників закладу з питань захисту і дій в умовах надзвичайних ситуацій.

       Кожен день тижня був присвячений певній темі:

-  понеділок: «Безпечні та небезпечні вулиці та дороги». (правила дорожнього руху та  поведінка дітей на вулицях міста);

-  вівторок: «Дитина і природа»;

-  середа: «Дитина та інші люди» (правила поведінки з чужими людьми);         

-  четвер: «Вогонь – друг, вогонь - ворог»; (пожежна безпека);         

-  п’ятниця: «Сигнал «Увага всім!».

            Відповідно до теми дня педагогами закладу проводилися різні форми роботи з  дітьми:  бесіди, заняття, спостереження, рухливі та дидактичні ігри, розваги та вікторини, моделювання та обговорення небезпечних ситуацій, ігри-тренінги, ігри-драматизації, сюжетно-рольові ігри, дослідницьку діяльність та практичні заняття. Вихователі підготували ширми, рекомендації, поради для батьків, які були розміщені в інформаційних куточках груп, проводились різні види просвітницької роботи з питань безпеки життєдіяльності дитини.

             В рамках Тижня безпеки у дошкільному закладі дітям усіх вікових груп було показано лялькову виставу «Як жабеня дорогу переходило», переглянувши яку малюки закріпили правила дорожнього руху, безпечної поведінки на вулиці міста та навички захисту життя при виникненні надзвичайних ситуацій.

    Під час Тижня безпеки вихователі та діти середньої групи №1 запросили вихованців молодших груп на спортивно-музичну розвагу "Ми вогню не боїмося, з ним боротися вчимося". На святі, яке проходило у цікавій театралізованій формі, малюки закріпили правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях, телефонні номери виклику швидкої допомоги та пожежної, показали свою спритність, швидкість в іграх-змаганнях, естафетах.

      21 ківтня було проведено обєктове тренування з теми: "Виникнення пожежі на харчоблоці". У ході якого колективом дошкільного закладу закріплено знання про порядок дій за сигналом "Увага всім" та відпрацьовано практичні навички щодо здійснення евакуаційних заходів.

       Проведення таких заходів сприяє активізації знаннь дітей та їх батьків щодо формування навичок безпечної поведінки, збереження та зміцнення здоров’я,  формування здорового способу життя у дітей дошкільного віку.  

 

Переглядів: 552 | Додав: veselka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: