Понеділок, 06.05.2024, 02:05
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Листопад » 25 » Тиждень безпеки
15:19
Тиждень безпеки

У дошкільному навчальному закладі №2 «Веселка» проведено Тиждень знань з безпеки життєдіяльності дитини  з 17.11. по 21.11.2014 року з метою закріплення у дітей уявлень про можливі небезпечні ситуації на дорозі та відпрацювання стереотипів поведінки дошкільників в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій.

             Вихователями сплановано та проведено  наступні зняття: «Безпечні та небезпечні вулиці та дороги», «Веселий світлофор», «Усе на світі рухається»,  «Наші помічники-дорожні знаки». На заняттях з образотворчої діяльності у ІІ молодших групах було заплановано та проведено: аплікацію «Рейки для поїзда», малювання «Машина їде по дорозі », ліплення «Пішохідний перехід»; у середніх групах проведено аплікацію на тему «Світлофор», малювання на тему «Самокат», «Діти біля дороги»; у старших групах проведено малювання на тему «Я - водій», конструювання «Виготовлення  машин з підручного матеріалу».

               Кожного дня з дітьми усіх вікових груп проводились бесіди, спостереження, екскурсії вулицями міста; сюжетно-рольові, дидактичні ігри: «Дорожні знаки», «Склади з частин ціле», «Що для чого», «Такі різні професії», «На нашій вулиці»; рухливі ігри: «Порятуй вірних друзів», «Кольорові автомобілі», «Горобчики та автомобіль» та драматизації казок. Складалися творчі розповіді за серією картин «Безпечне поводження на вулиці», «Правила поведінки у транспорті». З дітьми старших та середніх груп проведено екскурсію по вулицях міста, під час якої дошкільники закріпили правила дорожнього руху, познайомилися з працівниками ДАІ, їх спеціальним транспортом.

              В батьківських куточках з метою надання консультації було подано інформацію щодо безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку: «Діти на дорозі», «Типові дорожньо-транспортні пригоди з вини дітей». На завершення Тижня безпеки у дошкільному закладі проведено музичну розвагу «Світлофор - наш друг та помічник», переглянувши яку малюки закріпили правила безпечної поведінки на дорозі та навички захисту життя при виникненні надзвичайних ситуацій.

 

Переглядів: 486 | Додав: veselka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: