Понеділок, 06.05.2024, 04:54
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Січень » 15 » щедрий вечір, добрий вечір
16:17
щедрий вечір, добрий вечір

 Щедрі́вки - величальні українські народні обрядові пісні, які здавна виконуються під Новий рік  у Щедрий Вечір. Відповідно до різдвяно-новорічних звичаїв, щедрівки, як і колядки, величають господаря та членів його родини. У щедрівках висловлюється побажання багатого врожаю, добробуту, приплоду худоби, доброго роїння бджіл. Поетичне слово в щедрівках і колядках виконує магічну функцію.

Вшанували народні традиції і у нашому дошкільному закладі. У середу, 14 січня було проведено музичну розвагу «Щедрий вечір, добрий вечір». Діти середніх та старших груп щедрували та колядували, хлопчики посівали.

У гості до малят завітала Меланка (Коваль І.М.), яка навчала дітей «правильно господарювати». Яскравим сюрпризним моментом став прихід Кози (Третяк Ю.О.) та лікаря (Гук В.В.), який рятував бідолашну від важкої хвороби.

У залі панувала атмосфера свята, усі присутні відчули магічну велич українських народних обрядових пісень. Дошкільники закріпили знання про традиції та обряди українського народу, продемонстрували звичаї святкування Нового року у своїх родинах.

 

Переглядів: 541 | Додав: veselka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: